A köles gyakorlatikag egyidős az emberiséggel. Mivel nagyon hamar megnő, sokszor az aratás után vetették és azokban az években, ahol megnőtt, télen sosem éheztek az emberek. A paradicsomos kölest a kölesételek királyaként szokták emlegetni, mivel nem csak finom, de a paradicsomos ízvilága miatt jól kiegészít szinte bármilyen ételt. Ha csak önmagában ennéd, reggelire tökéletes választás!
Hozzávalók egy 4 személyes adaghoz:
Mossuk meg a kölest egy kis vízben. 1,5 csésze vízzel együtt kezdjük el főzni a kölest legalább 15 percig. Amíg fő, vágjuk fel a paradicsomot, nyomjuk ki a levét. Egy pohárban keverjük össze a paradicsomlevet, az olajat,az ecetet, a sót, a borsot. Amikor már kihűlt a köles, adjuk hozzá a paradicsomlevet és jól keverjük össze.
Elkészítési ideje: 20 perc
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: